Roels Osteopaten
 

Hoe gaan we te werk? Wat kunt u van ons verwachten?

U bent hier: Werkwijze

Anamnese (vraaggesprek)

Tijdens het eerste bezoek bespreken we uw klachten. Hierbij gaan we na wat de aard, de plaats, de duur en andere belangrijke elementen van uw probleem zijn. Bijkomend bevragen we uw ziektegeschiedenis, het medicatiegebruik, uw algemene gezondheidstoestand, enz... Deze aanvullende informatie laat ons toe uw huidige klachten beter te begrijpen en in te schatten.

Op grond van deze bevindingen, aangevuld met klinische onderzoeksgegevens (zoals röntgenfoto's, CT, NMR, labo-onderzoeken,...) stellen we uw onderzoeksschema op.

Klinisch en aanvullend onderzoek

Na de anamnese onderzoeken we uw aangegeven klachten specifieker. Hierbij voeren we verschillende testen uit. Tijdens dit lichamelijk onderzoek beoordelen we niet alleen de beweeglijkheid van uw gewrichten en spieren maar ook de spanningstoestand van de betrokken weefsels. Bij een aantal problemen wordt de mobiliteit van bepaalde organen en het zenuwstelsel onderzocht.

Indien acupunctuur voor uw klachten aangewezen is, zullen een aantal gerichte testen afgenomen worden. Deze zijn gebaseerd op de klassieke Chinese onderzoeksmethodes.

Dikwijls ontwikkelt een klacht zich vanuit de combinatie van verschillende elementen (wervelblokkades, slechte bloedcirculatie, stress, enz...). Onze specifieke manier van onderzoeken laat ons toe meerdere aspecten van uw probleem vast te stellen en te behandelen.

Behandeling

Na de anamnese en het klinisch onderzoek wordt het behandelplan opgemaakt. Hierbij voeren we osteopatische technieken uit en/of wordt er gewerkt met elementen uit de traditionele Chinese geneeskunde. De keuze en de mogelijke combinatie van de behandelingstechniek(-en) zijn volledig afhankelijk van de precieze oorzaak(-en) van uw klacht(-en).
Aan het einde van de behandeling volgt een nabespreking waarbij de problematiek met u besproken wordt. Eventuele oefeningen en andere nuttige adviezen worden aangereikt. Op deze manier bieden wij u een individuele, gestructureerde en gerichte aanpak aan voor uw gezondheidsproblemen.
Eén van de grote troeven van acupunctuur en osteopathie is dat deze behandelingswijzen geen belangrijke bijwerkingen kennen. Het is mogelijk dat het symptoom/ziektebeeld zich tijdens de eerste dagen na de behandeling iets versterkt want het lichaam heeft af en toe een kleine aanpassingsperiode nodig. Deze kortdurende reactie is heel vaak een teken dat de behandelingsfocus klopt.
Voor veel klachten is een korte en intensieve behandelperiode nodig. Zodra uw basisklacht gestabiliseerd is, wordt de behandelingsfrequentie afgebouwd of beëindigd. Bij chronische gezondheidsproblemen zijn behandelingen op regelmatige basis aangewezen.

Toon achtergrond volledig
 

Osteo + Acu

Meer info osteo+acu